Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

ĐOKIĆ: Pred nama je godina velikih investicija! OBELEŽEN DAN OPŠTINE KNJAŽEVAC

Danas je obeležen Dan opštine Knjaževac.

Dan opštine Knjaževac, foto: V.R.
Dan opštine Knjaževac, foto: V.R.

Danas je obeležen dan Opštine Knjaževac u znak sećanja kada je pre 188 godina ova varoš oslobođena od turskog okupatora i prisjedinjena Srbiji.

Dan opštine obeležen je skromnije, u skladu sa preporukama Kriznog štaba i poštujući sve epidemiološke mere zaštiten protiv koronavirusa.

Dan opštine Knjaževac, foto: V.R.
Dan opštine Knjaževac, foto: V.R.

Svečanu sednicu otvorio je predsednik SO Knjaževac Marko Stojanović podsetivši šta je u Knjaževcu urađeno između dva praznika.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Milan Đokić rekavši da Knjaževac gradi bolju budućnost za sve građane i dodao da je za nama godina obeležena pandemijom koronavirusa i bitkom za zdravlje.

Pred nama je godina velikih investicija u kojoj ćemo realizovati velike poslove i projekte koji će doneti napredak u mnogim oblastima, poručio je Đokić.

Danas su uručene i majske nagrade i zahvalnice.

Majske nagrade dobili su Zdravstveni centar Knjaževac za požrtvovani i mukotrpni rad u sprečavanju širenja korona virusa i pružanja zdravstvene nege svim stanovnicima naše opštine.

Dr Nikola Milenković knjaževački epidemiolog koji je mnogim Knjaževčanima ličnim angažovanjem i požrtvovanošću pomogao u lečenju COVID-19.

Dan opštine Knjaževac, foto: V.R.
Dan opštine Knjaževac, foto: V.R.

Policijska stanica Knjaževac za izuzetnu saradnju u vanrednim situacijama, borbi protiv korona virusa i spašavanju nestalih.

Snežana Nikolić posthumno za veliki doprinos i požrtvovani rad, potpunu posvećenost za poboljšanje uslova i kvaliteta života socijalno ugroenih građana, kao i za sveopšti razvoj socijalne strategije opštine Knjaževac.

Vladica Petrović posthumno za uspešnu realizaciju prekograničnog Interreg IPA CBC projekta sa Republikom Bugarskom, te je u Knjaževcu formiran dijagnostički centar za mlade naraštaje.

Dan opštine Knjaževac, foto: V.R.
Dan opštine Knjaževac, foto: V.R.

Dodeljene su i zahvalnice za pomoć stanovnicima opštine Knjaževac u borbi protiv COVID-19 brojnim kompanijama, preduzećima, volonterima.

Na kraju vredno je istaći da je u okviru obeležavanja Dana opštine Knjaževac otvorena nova muzejska postavka u donjoj etaži Muzeja grada u kući Ace Stanojevića.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada