Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Novi talas koronavirusa ako se nastavi neodgovorno ponašanje

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Mirsad Đerlek upozorio je na to da je četvrti talas koronavirusa neizbežan na jesen, a možda i pre, ukoliko odziv za vakcinaciju bude ovako slab i nastavi se neodgovorno ponašanje građana.

COVID19, ilustracija, foto: Knjaževačke novine
COVID19, ilustracija, foto: Knjaževačke novine

Đerlek je u izjavi za Televiziju Pink naveo da su se građani prethodnih nedelja preterano opustili i da mnogi smatraju da je koronavirus prošlost, iako je, kako je naglasio, on i dalje tu.

On je rekao da je dobro što su epidemijske mere nakon godinu i po dana relaksirane, naglasivši da, međutim, osnovne mere poput nošenja maski i držanja distanci nisu ukinute.

Državni sekretar je ukazao na to da građani ne nose maske ni u gradskom prevozu, tržnim centrima i prodavnicama, pri čemu je izrazio bojazan da ćemo platiti visoku cenu ovakvog ponašanja.

Đerlek je istakao i da je došlo do usporenja procesa vakcinacije i da je sa jučerašnjim danom dato 2.730.000 prvih doza vakcine i 2.590.000 drugih doza.

To još nije dovoljno da se opustimo, jer sa tim brojem vakcinisanih ne možemo očekivati mirnu jesen. Moramo naći nove modele za motivaciju ljudi da se vakcinišu jer je to jedini način da se pobedi koronavirus, naveo je Đerlek.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada