Dobra vest

Broj pregleda

Raspisan konkurs za dodelu sredstava za „Miholjske susrete sela“

Ministarstvo za brigu o selu Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je raspisalo javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“, na koji zainteresovani mogu da se jave do 3. septembra.

briga o selu

Za ovaj program su u republičkom budžetu opredeljena 43 miliona dinara, a po jednoj prijavi može se dobiti najviše 500.000 dinara.

Cilj održavanja ove manifestacije jeste obogaćivanje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

Na konkurs mogu da se jave jedinice lokalne samouprave iz cele Srbije, koje same osmišljavaju program, trajanje i mesto održavanja manifestacije „Miholjski susreti sela“, a ona se može održati od 1. oktobra do 31. decembra.

Predviđeno je da aktivnosti stanovništva sela na „Miholjskim susretima sela“ budu iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština, održavanja sportskih takmičenja, promovisanja očuvanja i unapređenja starih zanata, izrade umetnina i predmeta domaće radinosti.

Ministar Milan Krkobabić izjavio je tim povodom da resorno ministarstvo želi da, posle teškog perioda pandemije, kroz ove kulturne i sportske susrete oživi socijalne kontakte u selima i obnovi pokidane društvene veze.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE