Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

NA ŽIČKOM SABORU BIBLIOTEKARA: Biblioteke i kulturni turizam

Kao čuvari i promoteri zavičajnog kulturnog nasleđa i ustanove koje podstiču i prezentuju različite vrste stvaralaštva, biblioteke imaju važnu ulogu u unapređenju kulturne i turističke ponude lokalne sredine.

Kako one doprinose razvoju kulturnog turizma, koliko su njihove zbirke i programi vidljivi i kome su namenjeni, govorilo se u okviru teme „Biblioteke i kulturni turizam“ na Žičkom saboru bibliotekara u kraljevačkoj biblioteci, u kojem su učestvovali bibliotekari nacionalnih, javnih i specijalnih biblioteka u Srbiji, predstavnici drugih ustanova kulture i gosti iz inostranstva.

Narodna biblioteka „Njegoš“ predstavila je svoje istraživačke i izdavačke programe i aktivnosti, kojima doprinosi očuvanju, interpretaciji i prezentaciji kulturnog nasleđa knjaževačkog kraja.

njegos

Žički sabor Bibliotekara 2021, stručni skup sa međunarodnim učešćem „Biblioteke i kulturni turizam“, održan je od 6. do 8. oktobra 2021, u organizaciji Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva i Narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“ iz Vrnjačke banje, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada