Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Konstruktivna i efikasna 40. sednica Opštinskog veća Opštine Knjaževac

Sednica je Opštinsko veća Opštine Knjaževac održana je danas u zgradi Opštine Knjaževac.

Opština Knjaževac, foto: Knjaževačke novine
Opština Knjaževac, foto: Knjaževačke novine

Sednicom je predsedavao predsednik opštine Milan Đokić, a većnici su razmatrali Izveštaje o ostvarenim rezultatima rada i o pripremljenosti osnovnih škola za školsku 2020/2021. godinu.

Danas je usvojen i Izveštaj o radu Predškolske ustanove ,,Bajka“ za radnu 2020/2021 godinu.

Takođe, razmatrani su Predlozi konkursa za dodelu subvencija za podizanje višegodišnjih zasada voća, za razvoj mlečnog govedarstva, za povećanje broja pčelinjih društva, za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, za dodelu podsticajnih sredstava za jačanje postojećih udruženja u oblasti poljoprivrede, za nabavku opreme za preradu na gazdinstvu iz sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac u 2021. godini.

Članovi Opštinskog veća su usvojili i pojedinačne zahteve za naknadu štete od požara.

Na sednici je usvojen Predlog zaključka o davanju saglasnosti na finansijski plan MZ Trnovac, a otvorena je i nova aproprijacija u budžetu opštine Knjaževac za Projekat organizovanja manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Usvojen je i Zahtev Srpske Pravoslavne crkvene opštine Knjaževac za dodelu novčane pomoći za investiciono održavanje- zamene stolarije i postavljanje limenog dimnjaka na parohijskom domu pri crkvi Svetog Velikomučenika Georgija u Knjaževcu.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada