Књажевачке

НОВИНЕ

Ekonomska snaga

Broj pregleda

Sutra kreće prijava za novih 20 evra, evo kako da se prijavite

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da sutra, 15. novembra, počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države.

Dinar, ilustracija, foto: Knjaževačke novine
Dinar, ilustracija, foto: Knjaževačke novine

Prijava će se vršiti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs i naglasio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

– Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, koji će im biti automatski isplaćena u decembru – rekao je Mali.

Prijave od 15. do 30. novembra

Mali je naglasio da ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. novembra.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara