Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Tehnička škola u Urbinu, Italija, Erazmus projekat „Da Vinčijev kod“

U periodu od 11-15. oktobra ove godine, tim Tehničle škole boravio je u gradu Urbinu usredišnjoj Italiji.

Foto: Tehnička škola
Foto: Tehnička škola

Domaćin je bila lokalna škola ITIS E. Matteri Urbino, a poseta jerealizovana u sklopu aktivnosti na projektu „Da Vinči kod“ koji se finansira od strane Erazmus+ programa EU.

Četvoro učenika i dvoje nastavnika su učestvovali u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju učeničkih kompetencija ka STEM predmetima (tehničkim predmetima i prirodnim naukama) putem raznovrsnih i zanimljivih radionica, predavanja i pokaznih časova.

Za učesnike iz Italije, Portugalije, Bugarske i Srbije, pored radnih aktivnosti, bilo je i vremena za neformalno druženje, upoznavanje lokalnih znamenitosti, kulturne baštine i na daleko čuvene italijanske kuhinje.

Foto: Tehnička škola
Foto: Tehnička škola

Kolege i drugovi iz Rumunije su aktivnosti morali da prate onlajn, usled nemogućnosti da putuju.

Našu školu, grad i zemlju su predstavljali učenici Vuk Sretenović i Konstantin Stanojković (III/3 odnosno IV/3, tehničari za kompjutersko upravljanje CNC mašina), Marijana Savić i Aleksa Milisavljević (IV/4, turističko-hotelijerski tehničari), kao i Nataša Jankuloski i Sanja Markulin, nastavnici stručnih predmetaekonomske i turističke struke.

Foto: Tehnička škola
Foto: Tehnička škola

U iščekivanju narednih projektih aktivnosti, koje su predviđene za mesec april (poseta Portugalu) odnosno mesec jun (Knjaževac kao domaćin), veliko Hvala domaćinima i svim učesnicima projekta na nezaboravnom evropskom iskustvu kroz učenje i druženje na jezicima učesnika:

Grazie!

Blagodarя!

Mulțumiri!

Obrigada!

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara