Књажевачке

НОВИНЕ

Sport

Broj pregleda

Podrška razvoju ženskog sporta u Srbiji

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ukazao je danas na to da je važno podržati što veće uključivanje žena i devojčica u sport, zbog čega će resorno ministarstvo nastaviti da pruža podršku razvoju ženskog sporta u Srbiji.

Branko Ružić, foto: Knjaževačke novine
Branko Ružić, foto: Knjaževačke novine

Ružić je na seminaru posvećenom unapređenju ženskog sporta u Srbiji, koji je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu organizovao Institut za ženski sport, istakao da je važna edukacija kako bi se devojčice podstakle na bavljenje sportom.

On je naveo da Ministarstvo pruža kontinuiranu podršku Institutu za ženski sport, ocenivši da se već u samim osnovnim postavkama obrazovno-vaspitnog sistema jasno može uočiti značaj fizičkog i zdravstvenog vaspitanja dece, pre svega, radi očuvanja zdravlja i primene pravilnog i redovnog fizičkog vežbanja.

Naš strateški cilj jeste da učinimo sve da popularizujemo ženski sport, ali i da unapredimo infrastrukturu za sportske aktivnosti u školama kako bismo na svim nivoima podstakli decu da se bave sportom, ali i zaposlene da svoj posao obavljaju što bolje, poručio je Ružić.

Prvi potpredsednik Vlade je istakao važnost ovakvih seminara i poželeo edukatorima uspeh u radu.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara