Књажевачке

НОВИНЕ

Sport

Broj pregleda

STARA PLANINA: Završeno 15. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu (FOTO)

U hotelu Stara Planina na Staroj planini, trijumfom ženskog velemajstora Jovane Erić i velemajstora Velimira Ivića, završeno 15. Pojedinačno prvenstvo Srbije za žene i muškarce u šahu za 2021.

Šah, ilustracija, autor: Ernesto Velázquez, pixabay
Šah, ilustracija, autor: Ernesto Velázquez, pixabay

Oba pobednika su u ranoj fazi turnira zaposela vodeće pozicije koje nisu ispuštali do samog kraja turnira. Time je Srbija dobila nove Šampione.

Jovana Erić je osvojila 7 poena i po drugi put se okitila titulom državnog šampiona, nakon 10 godina pauze. Jovana je imala čitav poen prednosti ispred drugoplasirane Marine Gajčin (6 poena) i 1,5 poen prednosti u odnosu na trećeplasiranu Adelu Velikić (5.5 poena).

FOTOGALERIJA

Velimiru Iviću ovo je prva titula. 6,5 poena je bilo dovoljno da se sam osami na vrhu tabele. Za razliku od turnira dama, kod muškaraca je borba za medalje bila neizvesnija. Čak tri igrača su osvojila 6 poena i tako podelila 2-4. mesto pa su odlučivali dodatni kriterijumi. Konačno, drugi je velemajstor Boban Bogosavljević, treći velemajstor Aleksandar Kovačević i četvrti velemajstor Luka Budisavljević.

Pehare i medalje najuspešnijima je uručio Andrija Jorgić, generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije.

rrem

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara