Књажевачке

НОВИНЕ

1.447.066.436 dinara.

Broj pregleda

Usvojen budžet Opštine Knjaževac za 2022. godinu

Odbornici Skupštine opštine Knjaževac usvojili su budžet opštine Knjaževac koji je projektovan na 1.447.066.436 dinara. Odlukom o budžetu opštine Knjaževac za 2022. godinu planirana su sredstva iz budžeta opštine u iznosu od 1.269.029.426 dinara i sredstva iz ostalih izvora 178.037.010 dinara.

Predsednik opštine Knjaževac, Milna Đokić, foto: R.V.
Predsednik opštine Knjaževac, Milna Đokić, foto: R.V.

Kako kaže predsednik Opštine Milan Đokić, radi se o investicionom budžetu gde se najpre razgovaralo sa korisnicima i vodilo računa o njihovim potrebama.

„Naš budžet je i investicioni i razvojni i mi od ukupne sume izdvajamo 395 miliona za kapitalne investicije. Iznos od oko 94,5 miliona dinara je predviđen za socijalna davanja, pa je jasno da se radi i o socijalno odgovornom budžetu. Izdvajamo veliku sumu i za poboljšanje nastave u vrtićim i školama. O selima posebno vodimo računa, pa je tu kanalizaciona mreža u Donjem Zuniču, druga faza kanalizacione mreže u Minićevu, sistem za vodosnabdevanje u Koželju kao i izrada projekta za snabdevanje svih potplaninskih sela. U planu je izrada plansko-tehničke dokumentacije za izgradnju gondole od Ćuštice koja će spojiti ta sela sa Jabučkim ravništem. Nastavićemo i rekonstrukcije seoskih domova. Za saobraćajnice se izdvaja 60 miliona, a za zaštitu životne sredine čak 205 miliona dinara. Recept za pravljenje dobrog budžeta je razgovor sa svima onima koji budžet i koriste, a mi smo to upravo uradili,” izjavio je Đokić po završetku sednice.

Skupština opštine Knjaževac, foto: R.V.
Skupština opštine Knjaževac, foto: R.V.

Na dnevnom redu našao se i Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač opština Knjaževac, a usvojen je i Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za davanje predloga naziva ulica i trgova, zaselaka i drugih naseljenih mesta na teritoriji opštine Knjaževac.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara