Књажевачке

НОВИНЕ

Opština

Broj pregleda

Svetosavski konkurs ,,Budućnost Knjaževca“

Opština Knjaževac raspisala je Svetosavski konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći talentovanim studentima za školsku 2021/2022. godinu pod nazivom „Budućnost Knjaževca“.

Opština, ilustracija
Opština, ilustracija

Visina jednokratne novčane pomoći iznosi 35.000 dinara, a dobiće je 30 najboljih studenata koji ispunjavaju uslove.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za talentovane studente imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, počev od druge godine osnovnih akademskih studija koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, kao i studenti koji pohađaju studije drugog ili trećeg stepena u inostranstvu koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije drugog ili trećeg stepena, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i ostvare prosečnu ocenu najmanje 9,00.

Takođe je potrebno da imaju prebivalište na teritoriji opštine Knjaževac odnosno boravište za izbegla i interno raseljena lica u godini ispunjenja uslova za sticanje ovog prava.

Uz prijavu treba podneti i dokaz o prvi put upisanoj godini studija prvog, drugog ili trećeg stepena u tekućoj školskoj godini, uverenje o državljanstvu Republike Srbije, dokaz o prosečnoj oceni za sve vreme studiranja, dokaz da su u kontinuitetu upisivane godine studija, dokaz o položenim ispitima, kao i očitanu ličnu kartu.

Prijave se mogu podneti do 14. januara 2022. godine.

Predsednik opštine Milan Đokić, foto: Opština Knjaževac video
Predsednik opštine Milan Đokić, foto: Opština Knjaževac video

“Svetosavski konkurs „Budućnost Knjaževca“ pomaže nam da izaberemo 30 najboljih studenata sa teritorije naše Opštine kojima ćemo na praznik Svetog Save uručiti jednokratna novčana pomoć u iznosu od 35.000,00 din. S nestrpljenjem iščekujemo ko su ti najbolji među najboljima iz Knjaževca i ovom prilikom pozivam naše najuspešnije studente da se jave na konkurs kako bi ostvarili pravo na novčanu pomoć,” rekao je predsednik Opštine Milan Đokić.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara