Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

KNJAŽEVAC: U birački spisak upisano 23.743 birača

U birački spisak opštine Knjaževac upisano je 23.743 birača koji će na referendumu za promenu Ustava Srbije 16. januara moći da se izjasne na 65 glasačkih mesta.

Ilustracija, glasanje, foto: Andreas Breitling, pixabay
Ilustracija, glasanje, foto: Andreas Breitling, pixabay

Republička izborna komisija dostavila je građanima informacije o promenama koje se predviđaju Aktom o promeni Ustava koji se isključivo odnosi na pravosuđe i njime se ne menjaju drugi delovi Ustava.

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je da ponuđeni odgovori budu DA i NE, a glasaće se od 7:00 do 20:00 časova.

Takođe, objavljeno je i uputstvo za sprovođenje glasanja na referendumu u uslovima epidemije korone koje će se primenjivati i na glasačkim mestima u opštini Knjaževac.

„U slučaju kada su lica obolela od korone, imaju simptome ili su u karantinu a žele da glasaju, poverenici glasačkog odbora odlaze na adresu stanovanja, ne ulaze u objekat i ta lica glasaju uz pomoć pomagača, odnosno nemaju kontakt sa materijalom. Sav materijal se dezinfikuje i prilikom preuzimanja i prilikom vraćanja na glasačko mesto. Preduzete su sve propisane mere,” kaže Vesna Božinović, predsednica OIK Knjaževac.

Glasanje će biti omogućeno i licima koja iz drugih razloga nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto a mogu se prijaviti u petak, 14. januara i subotu, 15. januara od 8:00h do 20:00h a u nedelju 16. januara do 11:00h časova, na telefone 064/8643324 i 064/8643325.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada