Књажевачке

НОВИНЕ

Obaveštenje za traktoriste

Broj pregleda

MUP: U cilјu povećanja bezbednosti saobraćaja u narednom periodu pojačana kontrola traktora

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u cilјu povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju na putu, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Traktor, ilustracija, foto: Franz W. / preuzeto: pixabay
Traktor, ilustracija, foto: Franz W. / preuzeto: pixabay

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora.

U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.

S obzirom na to da je sezona polјoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, apelujemo na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju.

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidlјivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isklјučiti iz saobraćaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidlјivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uklјučeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara