Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

MILETIĆ: Poljoprivrednike treba sagledati na najbolji način

Odbornik Milija Miletić na protekloj sednici SO Svrljig govorio je o problemu ograničenja točenja goriva. 

Miletić Milija, foto: Knjaževačke novine
Miletić Milija, foto: Knjaževačke novine

On je istakao da je to iznuđena stvar zbog situacije rata u Ukrajini, da se ne bi pravile zalihe i izazvale veštačke nestašice goriva.

Ipak, što se tiče poljoprivrede i poljoprivrednih radova koji kreću na proleće, svakako je da je potrebno više goriva poljoprivrednicima, mnogo više od jednog rezervoara. U razgovoru sa predstavnicima Vlade Srbije potencirao sam u više navrata da se ne praktikuje samo točenje u rezervoare, jer našim poljoprivrednicima treba mnogo više goriva, a veliki je broj onih koji žive u udaljenim selima gde bi za dolazak u Svrljig potrošili mnogo više goriva nego tokom radova na njivi, rekao je Miletić.

Miletić je podsetio da ima poljoprivrednika koji ne mogu da registruju svoje traktore u Svrljigu, a samim tim ne bi mogli ni da dođu traktorom do opštine.

Pored traktora, veliki broj naših poljoprivrednika vozi freze, njima je potreban benzin, ali i za testere i druge mašine, zbog svega toga tražio sam da se omogući da gorivo mogu da sipaju i van rezervoara, u kanistere. Takođe, predložio sam da poljopriverdnici karticom ili nekim dokumentom dokažu postojanje poljoprivrednog gazdinstva i ostvarili pravo da sipaju veću količinu goriva, poručio je Miletić.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada