Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Tokom pojačane kontrole saobraćaja otkriveno 31.114 prekršaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja na putevima u Srbiji otkriveno ukupno 31.114 saobraćajnih prekršaja, od kojih 15.480 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 521 zbog nepropisnog prevoza dece.

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija

Pomenuta akcija, koju su sproveli pripadnici Uprave saobraćajne policije od 4. do 10. aprila ove godine, bila je usmerena na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.

Tom prilikom kontrolisano je 57.651 vozilo, pri čemu je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na prednjem sedištu sankcionisano 13.429 učesnika u saobraćaju, a zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na zadnjem sedištu njih 2.051.

Takođe, tokom akcije koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih država koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), otkriveno je 4.398 prekršaja zbog korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, kao i 10.715 ostalih saobraćajnih prekršaja.

MUP je uputio apel vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada