Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Tokom proteklih praznika otkriveno 55.167 saobraćajnih prekršaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, sproveli akciju pojačane kontrole saobraćaju, pri čemu je otkriveno ukupno 55.167 prekršaja, od kojih se 28.160 odnose na prekoračenje brzine.

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija

Tokom trajanja akcije, presretači su sankcionisali 13 vozača koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na čas, a protiv četiri vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje.

Iz saobraćaja je isključen 37-godišnji vozač automobila „bmv“ jer je na auto-putu „Miloš Veliki“ upravljao vozilom brzinom od 252,8 kilometara na čas.

Kada je reč o vožnji pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U Čoki je iz saobraćaja isključen 34-godišnji vozač koji je upravljao mopedom sa 3,59 promila alkohola, dok je u Požegi 46-godišnji vozač upravljao putničkim vozilom sa 3,47 promila.

U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača.

Pored navedenih prekršaja, 2.468 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 555 vozača zbog nepropisnog preticanja i 11.903 vozača zbog raznih drugih prekršaja.

Tokom akcije su kontrolisani i vozači motocikla i mopeda i tom prilikom je otkriven 401 prekršaj.

Ministarstvo je uputilo apel vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada