Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Tokom prošle nedelje otkrivena 26.803 saobraćajna prekršaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije prošle nedelje, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja, kontrolisali 63.153 vozila i otkrili 26.803 prekršaja.

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija

Kontrola je bila usmerena ka otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kao i prekršaja kojima se ugrožava bezbednost pešaka.

Zbog prekoračenja brzine, sankcionisana su 12.903 vozača, uključujući 706 vozača koji su prekoračili brzinu u zonama pešačkih prelaza.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 1.169 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 61 vozač.

Saobraćajna policija je tokom akcije otkrila i 456 prekršaja koje su učinili pešaci, kao i 57 prekršaja nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Istovremeno sa ovom akcijom, u 30 evropskih zemalja koje sarađuju u okviru organizacije ROADPOL (Evropska mreža saobraćajnih policija), sprovedena je akcija koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Tokom ove akcije, saobraćajna policija kontrolisala je 7.785 teretnih vozila i 1.087 autobusa, a otkriveno je 5.886 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 489 prekršaja vozača autobusa.

Približno 40 odsto od ukupnog broja prekršaja odnosilo se na zloupotrebu tahografa, ukupno 2.519 prekršaja, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sancionisano ukupno 527, a prekoračenja brzine 340 vozača teretnih vozila i autobusa.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem akcija pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje, kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije, dodaje se u saopštenju.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada