Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Uhapšena jedna osoba zbog zloupotrebe službenog položaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili N. Š. (1984) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ilustracija, policija, foto: Diego Fabian Parra Pabon, izvor: pixabay.com
Ilustracija, policija, foto: Diego Fabian Parra Pabon, izvor: pixabay.com

Osumnjičeni je kao odgovorno lice JKP „Vodovod“ Zaječar u februaru 2020. godine ugovorio sa jednom firmom da će im to javno komunalno preduzeće isporučivati takozvanu tehničku vodu po ceni od 38 dinara po metru kubnom bez PDV-a, iako je znao da „Vodovod“ u sistemu vodosnabdevanja na toj lokaciji ima samo pijaću vodu čija je cena za privredu 141,5 dinara po metru kubnom bez PDV-a.

Po nalogu osumnjičenog „Vodovod“ je od aprila 2020. do jula 2022. godine isporučio toj firmi 324.301 kubnih metara pijaće vode na traženoj lokaciji, a fakturisao kao tehničku vodu, čime joj je pribavio korist u iznosu od 35.689.325 dinara.

Sumnja se i da je N. Š. 2019. godine usmeno dogovorio sa odgovornim licem iste firme, bez saglasnosti nadzornog odbora „Vodovoda“ i osnivača, da izgrade crpnu stanicu koja nije predviđena i nije bila potrebna po postojećem Projektu vodosnabdevanja u toj zoni, čija je izgradnja koštala 19.042.671 dinar.

Navedenim radnjama, osumnjičeni je pričinio štetu JKP „Vodovod“ Zaječar u iznosu od 52.607.824 dinara, kao i budžetu Republike Srbije u iznosu od 2.124.172 dinara na ime neobračunatog PDV-a na stvarno isporučenu pijaću vodu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti biti sproveden u nadležno tužilaštvo, navodi se u saopštenju.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada