Књажевачке

НОВИНЕ

Teška, ali sve što je planirano je završeno!

Broj pregleda

Predsednik Đokić o 2022. godini

Predsednik opštine Milan Đokić gostujući na radiju FKMS istakao je da je 2022. godina u nizu teških godina koja je započela pre svega sa koronoavirusom, a potom sa ratom u Ukrajini koji se reflektovao na čitav svet, pa tako i na opštinu Knjaževac. 

Predsednik opštine Milan Đokić, foto: M.M.
Predsednik opštine Milan Đokić, foto: M.M.

Imali smo situaciju da se tokom godine  menjaju cene i energenata i nekih stalnih troškova i sve ono šta smo planirali na početku godine morali smo više puta u toku godine menjamo. Jako je bila teška i neizvesna godina, kakva će, plašim se, biti i naredna. Mislim da smo uspeli da realizujemo dosta toga šta smo zamislili 2021. za 2022. godinu, istakao je Đokić.

Đokić je istakao da je ponosan na infrastrukturne projekte koje je bilo mnogo na teritoriji opštine.

Jedan od najznačajnijih generacijiskih projekata je rekonstrukcija knjaževačkog vodovoda. 

Pored toga nastavljeno je uređenje infrastrukture u selima knjaževačke opštine, preuređeni su mnogi domovi, započeta je izgradnja sistema za vodosnabdevanje u Koželju…

Đokić je istakao da je bitno da se uzajamno radi i u gradu, ali i na seoskom području.

POSLE MNOGO DECENIJA KRENULO ASFALTIRANJE SEOSKIH ULICA! 

Radovi na asfaltiranju, foto: M.N. Knjaževačke novine
Radovi na asfaltiranju, foto: M.N. Knjaževačke novine

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić istakao je da je posle mnogo godina krenula akcija asfaltiranja seoskih ulica u kojima živi veći broj stanovnika.

Tridesetak godina unazad se ovako nije radilo, poručio je Đokić.

Ogroman procenat budžeta izdvojen je za škole, vrtiće, decu… 

Foto: Tehnička škola
Foto: Tehnička škola

Od 2022. godine je uveden i konkrus ,,Budućnost Knjaževca“.

Na Svetog Savu pozovemo 30 tak najboljih stuedenata sa prosekom preko 9.00 da izađu na binu, da ih Knjaževčani vide, prepoznaju i upoznaju, da vide ko su ta naša deca koja će biti budućnost našeg grada, da ih jednom stipendijom od 3oo evra u dinarskoj protivvrednosti pomognemo da nabave udžbenik, odu na zimovanje ili priušte nešto sebi, to ćemo nastaviti i u narednim godinama, poručio je Đokić.

KNJAŽEVAC ISPLAĆUJE VIŠE STIPENDIJA NEGO DESETOSTRUKO VEĆI GRADOVI!

Milan Đokić, predsednik opštine
Milan Đokić, predsednik opštine

Predsendik opštine Milan Đokić sa ponosom je rekao da Opština Knjaževac isplaćuje više stipendija nego desetostruko veći gradovi u Srbiji.

Čak 370 stipendija talentovanim đacima i studentima isplaćujemo. I ne samo talentovanim i ne samo siromašnim, kao što većina gradova radu u Srbiji, već deci koja boluju od hroničnih bolesti, koja imaju invaliditete, ili su ostala bez jednog ili oba roditelja, ne štedimo za decu, za njih uvek mora imati dovoljno sredstava, poručio je Đokić.

MOŽDA NISTE ZNALI DA OPŠTINA KNJAŽEVAC IZDVAJA BLIZU 10% BUDŽETA ZA SOCIJALNA DAVANJA! 

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara