Књажевачке

НОВИНЕ

Politika

Broj pregleda

Održana 28. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac

Na 28. sednici Opštinskog veća održanoj u Knjaževcu usvojen je Predlog zaključka o davanju saglasnosti na finansijski plan Skupštine opštine, predsednika opštine, Opštinskog veća, Prvobranilaštva i Opštinske uprave Knjaževac za 2023. godinu.

Opština Knjaževac, foto: Knjaževačke novine
Opština Knjaževac, foto: Knjaževačke novine

Razmatran je i Predlog javnog konkursa za dodelu sredstava za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa od javnog interesa iz budžeta Opštine Knjaževac za 2023. godinu, kao i Predlog odluke o raspisivanju Konkursa za finansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Knjaževac i Predlog Konkursa.

Na Sednici veća usvojen je Predlog rada Budžetskog fonda za povećanje nataliteta u knjaževačkoj opštini za 2023. godinu, a većnici su usvojili i Konačne rang liste po konkursu za dodelu jednokratne novčane pomoći talentovanim studentima u školskoj 2022/2023. godini – Svetosavski konkurs “Budućnost Knjaževca” po kojem će 32 učenika biti dodeljeni čekovi, na svečanoj akademiji organizovanoj u Domu kulture, 27. januara, u 18 časova.

Jednoglasno su usvojeni i pojedinačni zahtevi građana za dodelu novčane pomoći za lečenje dece. Takođe, na 28. sednici razmatran je Predlog rešenja o priznavanju prava na naknadu troškova smeštaja i ishrane u Domu učenika srednjih škola u Knjaževcu za učenike koji imaju prebivalište na teritoriji knjaževačke opštine, kao i van nje.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara