Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika

SRBIJA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici saobraćajne policije, zbog povećane frekvencije saobraćaja tokom praznika, preduzimati pojačane mere u cilju omogućavanja nesmetanog i bezbednog odvijanja saobraćaja.

Povećan saobraćaj se očekuje na svim putnim pravcima u Srbiji usled predstojećeg verskog praznika Uskrsa, koji se obeležava po gregorijanskom kalendaru i početka prolećnog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević izjavio je da će kontrola saobraćaja biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Apelujemo na sve građane da budu strpljivi u saobraćaju, da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja zato što se tokom praznika dešava veći broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, a najčešći uzrok je vožnja pod dejstvom alkohola, naveo je on.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada