Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Apel MUP-a da vlasnici drže svoje oružje zaključano

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije uputilo je apel svim vlasnicima oružja da svoje oružje drže savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci.

Pištolj, ilustracija, arhivska fotografija, Knjaževačke novine
Pištolj, ilustracija, arhivska fotografija, Knjaževačke novine

Ministarstvo takođe apeluje na vlasnike oružja da provere da li oružje drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

U narednom periodu pripadnici MUP-a preduzeće sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li drži oružje u skladu sa važećim propisima o oružju – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da ga čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost ljudi, oružje će se oduzeti i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada