Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Uspostavljen direktan avio-saobraćaj između Beograda i Čikaga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, svečanim presecanjem vrpce na Aerodromu „Nikola Tesla“, zvanično su otvorili prvi let nacionalne avio-kompanije „Er Srbija“ za Čikago.

Ilustracija, avion, saobraćaj, foto: Lars Nissen, pixabay.com
Ilustracija, avion, saobraćaj, foto: Lars Nissen, pixabay.com

Vučić je uz napomenu da je posle 30 godina pauze, ponovo uspostavljen direktan avio-saobraćaj između Beograda i Čikaga,  zahvalio američkim partnerima što su „Er Srbiji“ i u Njujorku i u Čikagu omogućili najbolje moguće uslove i što naša kompanija može da zadovolji interes svih ljudi iz regiona, da im obezbedi sigurnost, udobnost i veoma brz prevoz.

On je dodao da je let Čikago-Beograd popunjen sve do 3. juna, a da za let Beograd-Čikago ima još mesta i naveo da linija sa Čikagom povezuje ogromnu srpsku dijasporu koja živi u središnjem delu SAD sa maticom.

Predsednik Srbije je ukazao na to da je „Er Srbija“ u prva četiri meseca ove godine ostvarila više od devet miliona evra profita, dok na računu u ovom trenutku ima 177 miliona evra.

Do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će leteti dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna putnicima će na raspolaganju biti i treći nedeljni polazak – ponedeljkom.

Letovi će se obavljati avionima tipa erbas A330-200 iz flote širokotrupnih aviona srpske nacionalne avio-kompanije.

Izvor: Vlada Srbije

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada