Potpisani ugovori za finansiranje projekata udruženja iz nedovoljno razvijenih opština

Broj pregleda

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za unapređenje nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev potpisao je danas ugovore o finansiranju projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2023. godinu.

Potpisivanje, foto: pixabay.com
Potpisivanje, foto: pixabay.com

Za ovu namenu ukupno je opredeljeno 15.000.000 dinara.

Na poziv Kabineta za unapređenje nedovoljno razvijenih opština ove godine stiglo je rekordnih 122 prijave projekata, dok je sredstva dobilo 75 udruženja.

Tončev je podsetio na to da Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština treću godinu zaredom dodeljuje sredstva udruženjima sa nerazvijenih područja.

Kontinuitet koji održavamo i sve veći broj projekata koji se prijavljuju na konkurs jasan je indikator da smo stekli ozbiljno poverenje civilnog sektora, da imamo dobru komunikaciju, razumemo potrebe i zajedno dolazimo do rešenja, istakao je Tončev.

Prema njegovim rečima, to pokazuje i koliko je značajna pomoć koja se pruža, jer se utiče na razvoj svih životnih segmenata u opštinama iz četvrte kategorije po stepenu razvijenosti.

Ministar je naveo da su ove godine projekti pristizali iz sve 44 izrazito nedovoljno razvijene opštine i zahvalio se udruženjima na trudu i poverenju.

On je ukazao na kvalitet i dobro osmišljavanje projekata i motivisanost udruženja, što dovodi do unapređenja segmenata života za koje su aplicirali.

Udruženja su se prijavljivala za oblasti: zapošljavanje mladih i teže zapošljivih kategorija stanovništva; kultura – projekti podrške organizovanja aktivnosti udruženja i uključivanja u kulturnu sferu društva; bezbednost – projekti unapređenja bezbedonosne kulture, rada na prevenciji i zaštiti od nasilja i merama povećanja bezbednosti u saobraćaju, i aktivizam, volonterizam i mobilnost – aktivno učestvovanje u radu lokalne zajednice.

Takođe, udruženja su se prijavila i za sledeće oblasti: zdravlje – projekti unapređenja kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i rizičnih ponašanja od upotrebe droge, alkohola i drugih štetnih supstanci i osnaživanje svesti o zdravom načinu života; životna sredina – za održivi razvoj zaštite životne sredine; rodna ravnopravnost – unapređenje rodne ravnopravnosti, i socijalna pitanja – projekti pomoći udruženjima koja rade sa socijalno ugroženim osobama, osobama sa invaliditetom, marginalnim grupama i ostalim.

Izvor: Vlada Srbije

Povezano

Razvojnom centru ,,Zeleni Timok“ od ministarstva 500.000 dinara

Knjaževcu odobrena nova sredstva za realizaciju novih projekata!

Ministar Šarčević posetio Knjaževac i sastao se sa predsednikom Đokićem

Bez struje oko 2500 potrošača

Ministar Antić sa rukovodstvom Knjaževca

VESTI IZ KATEGORIJE

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole