U subotu, 14. septembra, održan je prvi regionalni susret planinara zaječarskog okruga i vidinske oblasti na Kadibogazu.
Susret je organizovan pod pokroviteljstvom opština Knjaževac i Belogradčik, uz prisustvo regionalnih rukovodstava ovih udruženja.

Udruženja sa obe strane granice predstavila su svoje aktivnosti i upoznala se sa aktivnostima svojih kolega iz susedne zemlje. Tom prilikom dogovoren je zajednički sastanak oktobra meseca u Zaječaru na kome će biti predstavljen plan saradnje za narednu godinu, a koji će obuhvatati zajedničke akcije i susrete duž srpsko bugarske granice.

Akcije će biti sprovođene zajedničkim nastupima u Srbiji i Bugarskoj, kažu iz Udruženja, te dodaju da će se intenzivno raditi na razmatranju mogućnosti za zajedničko nastupanje na određenim projektima kod EU.

Organizator susreta je planinarsko društvo Babin zub, pokrovitelj opština Knjaževac, a pomogli su i Turistička organizacija, zatim Udruženja privrednika opštine Knjaževac kao i mesne zajednice Novo Korito i Salaš.