Broj pregleda

Priredba povodom 1. oktobra

Povodom Međunarodnog dana starih – 1. oktobra u 18,30h u prostorijama Gerontološkog centra u Knjaževcu, članovi Udruženja penzionera Knjaževca i Kulturno umetničkog društva Sunčana jesen organizovaće kulturno-umetnički i zabavni program za svoje članove.

Sličan program članovi Udruženja prikazaće i na 14. susretima penzionera i invalida rada Timočkog regiona koji će se održati u utorak, 8. oktobra. Akcenat programa se bazira na 100 godina od prvog svetskog rata, a recitovaće se i prepričavati mnogi memoari, kažu iz Udruženja i dodaju da će jedna od glavnih tačaka biti hor koji broji 32 člana.

Udruženje penzionaera Knjaževac u saradnji sa KUD Sunčana jesen više od 10 godina peiređuje priredbe ovakvog tipa za korisnike Centra i Doma za stara lica Vila Katarina.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike će, u saradnji sa Gerontološkim društvom Srbije i Crvenim krstom organizovati manifestaciju „Budućnost kakvu želimo – ono što starije osobe govore, dugovečnost i razvoj: prilike i izazovi“.

Inače današnji dan se obeležava u celoj Srbiji kako bi se skrenula pažnja na probleme starijih osoba, kojih u našoj zemlji ima više od 1,7 miliona.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE