Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Najjači Knjaževčanin

Knjaževčanin Dalibor Ilijić, osvojio je prvo mesto u disciplini pauerlifting sa opremom kao i prvo mesto u čučnju na svetskom prvenstvu u ovim disciplinama u Mađarskoj.

Na svetskom prvenstvu u bendž prersu Mađarskoj, u gradu Egeru, boje Srbije branilo je 18 takmičara, pod pokroviteljstvom Ujedinjenog srpskog Powerlifting saveza. Takmičari su nastupali od 22–28. 09. 2013. godine u pauerliftingu i benč presu sa opremom i bez opreme.

Reprezentativci Srbije, među kojima je i naš Knjaževčanin ukupno su osvojili 18 medalja, od čega su 10 zlatne, 7 srebrne i jedna bronzana medalja. Oni su takođe osvojili četiri četvrta i dva peta mesta kao i jedno osmo.

Ovo je veliki uspeh za Srbiju i za Knjaževac na svetskom prvenstvu u Mađarskoj. U Egeru je učestvovsalo 658 takmičara iz 32 države sveta, a mi smo osvojili zavidna mesta,- ističe Ilijić za Knjaževačke novine.

Ilijićev je jedini takmičar iz Knjaževca koji je u disciplini benč pres – sa opremom, u kategoriji do 82,5  kilograma osvojio prvo mesto. U disciplini pauerlifting – sa opremom takođe prvo mesto i tom prilikom postavio čak tri nova državna rekorda u čučnju sa podignutih 295 kg, benču 222, 5 kg i totalu 787, 5 kg.

srbija

U istoj kategoriji pored Ilijića bila su još dva takmičara koja su se takmičila za pauerliftng klub Knjaževac – Branko Ostojić iz Novog Sada koji je osvojio prvo mesto u pauerliftingu sa opremom u kategoriji do 75 kg, i Milan Smiljanić iz Beograda koji je osvojio osmo mesto u benč presu bez opreme kao i četvrto mesto u pauerliftingu bez opreme u kategoriji do 125 kg.

Vredno je napomenuti da je većina srpskih takmičara odlazak na takmičenje samoinicijativno finansirala, odnosno bez pomoći države. U pojedinim slučajevima nekim takmičarima u susret izašle samo Lokalne samouprave, te Sportski savezi iz svojih gradova i opština.

Moj odlazak za svetsko prvenstvo pomogla je Lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca, i  zahvalan sam na tome, ističe Ilijić.

Dizači tegova, i takmičari za Srbiju bili su iz Paraćina, Vladićinog Hana, Kule, Elemira, Knjaževca, Niša, Beograda, Leskovca i Novog Sada.

Naredno takmičenje na kome će  učestvovati 10 takmičara Pauerlifting kluba Knjaževac je državno prvenstvo u Vladičinom Hanu 12. oktobra 2013. godine.

Autor: M.M. 
Foto: D. R. i D.I.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara