Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Đokić jedan od 15 predsednika opština iz redova URS

Milan Đokić jedan je od petnaest gradonačelnika, odnosno predsednika opština iz redova Ujedinjenih regiona Srbije, stoji na zvaničnom sajtu te stranke.

Predsednik opštine Knjaževac u prethodnom periodu bio je angažovan na poslovima državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, zadužen za NIP u periodu od 2011. do 2012. godine. U  Ministarstvu za nacionalni investicioni plan bio je državni sekretar u periodu od 2010. – 2011. godine. Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije bio je u periodu 2007. – 2010. godine (2008. – 2010. godine i 2007. – 2008.). U Opštini Knjaževac radio je kao opštinski menadžer u periodu 2004 – 2007. godine, a potpredsednik opštine bio je u periodu 2001.-2004.

Inače, Nacionalni investicioni plan (NIP) je  u stvari pokretač privrednog razvoja Republike Srbije, snažna poluga za ostvarivanje prioriteta: jačanje ekonomije, rast društvenog proizvoda, rast investicija i izvoza, smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje životnog standarda.

Jedan je od petnaest gradonačelnika i predsednika opština koji su iz redova Ujedinjenih regiona Srbije. Politiku URS-a u svojim opštinama i gradovima zastupaju Milan Đokić  – predsednik opštine Knjaževac, Miroslav Aleksić – predsednik Opštine Trstenik, Vladan Vasić – gradonačelnik Pirota, Zoran Vidanović – predsednik Opštine Niška Banja, Dragana Živanović – predsednik Opštine Rača, Zoran Ilić – predsednik Opštine Lebane, Nebojša Krstić – predsednik Opštine Medijana, Goran Ljubić – predsednik Opštine Doljevac, Nebojša Marjanović – predsednik Opštine Boljevac, Dragan Milić – predsednik Opštine Veliko Gradište, Vidoje Petrović – gradonačelnik Loznice, Sanja Stajić – predsednik Opštine Merošina, Veroljub Stevanović – gradonačelnik Kragujevca, Nenad Stevanović – predsednik Opštine Osečina, Miroslav Čučković –  predsednik Opštine Obrenovac.

Kratka biografija predsednika Knjaževca:

Milan Đokić rođen je 01.01.1972. godine, diplomirao na Filozofskom fakultetu u Nišu, na Grupi za fizičku kulturu 1999. godine, magistarske studije završio na Fakultetu za fizičku kulturu u Nišu  2001.godine, trenutno je na magistarskim studijama na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, stoji na sajtu URS.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara