Broj pregleda

Ministarstvo zabranilo Noć veštica?

Proslava Noći veštica u školama na teritoriji Školske uprave Zrenjanin „biće smatrano samovoljnim ponašanjem“, piše u dopisu prosleđenom školama, a stoji na sajtu b92. Podsećamo da je Osnovna škola „Dimitrije Todorović Kaplar“ ove godine obeležila 31. oktobar, Noć veštica. 

минии

U dopisu na memorandumu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Školska uprava Zrenjanin) navodi se da se ŠU dopisom direktorima srednjih i osnovnih škola obraća na osnovu saznanja da se u „pojedinim školama planira obeležavanje (proslavljanje) tzv. ‘noći veštica’, 31. 10. 2013. godine“.

Što se tiče Knjaževca, OŠ Kaplar je, kako su mediji obaveštavali, brojnim aktivnostima održala tradicionalni „Trick or treating“ (Šala ili nagrada) u kome su učenici mlađih razreda išli u kostimima i maskama po školi tražeći slatkiše od svojih učitelja i nastavnika, kao što je običaj u američkim gradovima i školama.

каплар

Istog dana održano je takmičenje u hvatanju jabuka koje plutaju u posudi sa vodom bez korišćenja ruku.

Kako se dalje navodi u dopisu Ministarstva takve aktivnosti nisu predviđene ni godišnjim planovima škola, ni nastavnim programima, nisu deo programa verske nastave, niti se nalaze na spisku verskih praznika.

Kako je načelnik ŠU Zrenjanin Staniša Banjanin rekao za „Blic“, nisu predviđene nikakve sankcije, ali je ovo „preventivno delovanje“, jer je prošle godine bilo incidenata kada su se bacale petarde, a jedno dete je bilo i povređeno.

info: b92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE