Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Imenovan novi školski odbor Knjaževačke gimnazije

Na sednici Skupštine opštine Knjaževac, sazvanoj po hitnom postupku, odbornici su razrešili stare i imenovali nove članove školskog odbora Knjaževačke gimnazije.

SPS

Rad Knjaževačke gimnazije ocenjen dvojkom od strane Ministarstva prosvete , bila je glavna tema sazvane sednice SO Knjaževac po hitnom postupku. 

U nastavku sednicom je obilovala žustra, ali i konstruktivna polemika jedne i druge strane o načinu rada, kvalitetu i mogućim nepravilnostima u radu Gimnazije. Bilo je reči i o tome ko je odgovoran za trenutno stanje u kome se danas nalazi nekada ugledna obrazovna institucija.

Šef odborničke grupe SPS Darko Živković i njegova odbornička grupa nisu glasali za novi školsli odbor.

Knjaževačka gimnazija je jedna od institucija koja je žrtva pogrešne politike u zadnjih 14 godina. Partijskih nadgornjavanja, otimačine, želje da se demonstrira sila i moć itd. Radnici u ovoj ustanovi ne rade ono što treba da rade, i neko kad pokuša da sankcioniše taj njihov nerad, onda, po različitim ličnim, partijskim i drugim vezama interveniše lokalna samouprava preko školskog odbora. – ističe Živković (SPS).

Zbog čega je prosvetna inspekcija rad školskog odbora proglasila nezakonitim pokušala je da objasni direktorka Sandra Miljković.

Radi se o disciplinskoj odgovornosti profesorke Katarine Đurić za nepotpuno, nesavesno i neblagovremeno vođenje evidencije, kaže Miljkovićeva.

Milan Đokić, predsednik knjaževake opštine ističe da obrazovanje trpi osvetu loših đaka.

Mi danas moramo da imenujemo školski obdor da nam se ponovo ne bi desilo po staroj i već viđenoj praksi političkog siledžistva u Knjaževcu da neko ignoriše ono šta izaberu zaposleni. Da se ignoriše ono šta odluči Savet roditelja i da se političkom diktaturom jedne stranke postavljaju školski odbori na silu u “Kaplaru“ i “Predškolskoj“, da se koriste stranačke konekcije u Ministarstvu, ne da bi se donele pare u te iste škole i investicije već samo da bi mogli da upravljaju njima. – rekao je Milan Đokić.

Inače, u novom školskom odboru, koji je imenovan većinom glasova odbornika vladajuće koalicije, naćiće se:
Saša Đurđanović, Mladen Milošević i Sonja Nikolić, i predstavnici saveta roditelja, Katarina Đurić, Maja Đorđević i Žaklina Jovanović, u ime nastavnog kolektiva i Dušan Milošević, Darko Stanisavljević i Vatroslav Vidojević, kao predstavnici lokalne samouprave.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara