Peticija “Sačuvajmo potkovicu“

Broj pregleda

Mnoge ljubavi su upravo nastale na ovom mestu, kraj knjaževačke potkovice u blizini Doma kulture. Uskoro, kao takvo, ovo mesto će ostati samo u sećanju i na fotografiji, jer se planira preuređenje ovog dela grada.

Potkovic

“Sačuvajmo potkovicu“ – potpisivanjem ove peticije podržaćete napore Knjaževčana koji su se okupili u istoimenoj Fejsbuk grupi, osnovanoj sa ciljem da pokažu koliko njih se protivi rušenju potkovice ispred Doma kulture u Knjaževcu.

Da ova građevina predstavlja jedno od reprezentativnih dela Knjaževca, svakodnevno možete pročitati u navedenoj Fejsbuk grupi.

DK-K

Knjaževčani još kažu da je ovo jedno od mesta gde su provodili svoje prve dane u gardu, u kolicima kao bebe, sedeli sa svojim prvim ljubavima iz osnovne, družili se na koncertima, čekali prijatelje sa pijace i provodili svoje posljednje dane.

Naime, planom preuređenja platoa ispred Doma kulture predviđeno je preuređenje potkovice i postavljanje betonskih klupa, što se može uočiti i na planu sadržaja, koji se nalazi na sajtu Razvoja na ovom linku.

Inače, uređenje prostora oko Doma kulture Knjaževčane će koštati 53.052.102,10 dinara. Izvođač radova će biti firma Arhibet DOO Niš.

Povezano

Potkovica, ono što je ostalo…

Srušen simbol grada

VESTI IZ KATEGORIJE

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi

4 odgovora

  1. Prikazana cifra je bez PDV. Pravi iznos je 550 hiljada evra (skoro 65 miliona dinara). To je cena koju građani Knjaževca treba da plate ne bi li vladajuća koalicija (URS – DS) opravdala svoje postojanje i nedomaćinsko poslovanje na svim poljima. Martovski vanredni parlamentarni izbori su prilika da građani Knjaževca uskrate poverenje onima koji su ih na lokalu obmanuli. Onima čiji je lični i uskostrnački interes uvek bio i biće na prvom mestu!

  2. ja mislim da je novi projekat dobro odrađen.. biće dobro da se otvori čitav prostor i dobiće se funkcionalnija celina od ove sadašnje. lično, mislim da je ona potkovica glupo odrađena, i na lošem mestu, predstavlja barijeru između platoa sadašnjeg i prostora iza doma kulture. znam ko je radio projekat i zašto, čovek je stručnjak i van partija. čak je i on sam imao žestoku borbu sa predstavnicima lokalne vlasti da prihvate projekat – jer su se i lokalci protivili rušenju potkovice). onaj prostor je oronuo, šetalište je katastrofalno, i treba da se sredi. koliko para vredi posao i da li neko tu trpa provizije u džep to je druga priča, ali ljudi, ja nemam neko posebno mišljanja o ovima koji su na vlasti na lokalu. ali realno, ako se uradi po projektu onaj prostor će izgledati ekstra. da li to vredi onoliko para i da li je taj novac mogao i trebao mudrije da se uloži – to je pitanje za nekog drugog. samo – ajde da prestanemo da kritikujemo, ima stvari koje su pozitivne, realno.

  3. Ko kritikuje? Ma baš me briga šta će ko da radi u ovoj propaloj opštini. Idem odavde što pre. Beograd, Novi Sad, inostranstvo! ADIOS!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi