Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Nacionalni dan knjige

Nacionalni dan knjige biće obeleže i u Knjaževcu u Narodnoj biblioteci “Njegoš“ edukativnom izložbom, promocijom knjiga, izložbom nagrađenih likovnih radova, javnim časom i drugim manifestacijama čija se priča bazira na zavičaju i kulturi.

Knjige

Narodna biblioteka „Njegoš“ obeležiće Nacionalni dan knjige brojnim programima.
Prva u nizu manifestacija posvećenih jeziku, knjizi, pismenosti, zavičaju i zavičajnim autorima je edukativna izložba Muzeja jezika i pisma iz Tršića „ Vuk Stefanović Karadžić i reforme srpskog jezika“ , u sredu 19. februara u 12,30 u Velikoj galeriji Doma kulture.

Za petak, 21. februar u 19 časova zakazana je promocija šeste i sedme knjige edicije „Zapisi o zavičaju“: „Timočka krajina Vladimira Karića“ i „Stara Planina Luje Adamovića““.

Izložba nagrađenih radova likovnog konkursa i konkursa za digitalnu fotografiju „Moj grad“ biće otvorena u Velikoj galeriji Doma kulture od 27. februara do 5. marta.

Javni čas o zavičaju – scenski prikaz „Kroz varoš“ održaće mali „zavičajci“ svojim vršnjacima u sve tri knjaževačke osnovne škole od 24. do 26. februara, od 12, 30. Susret šest generacija „zavičajaca“ predviđen je za 27. februar u 19 časova u Velikoj galeriji Doma kulutre.

Program se završava promocijom pojmovnika za male i velike „zavičajce“ „Knjaževac – o zavičaju od A do Š“ u petak, 28. februara u 19 časova u Velikoj galeriji Doma kulutre, na dan kada se u Srbiji obeležava Nacionalni dan knjige.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara