Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Završen program „Sve je kultura“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ završena je još jedna sezona edukativno-zabavnog programa „Sve je kultura“.

sve_je_kultura1

U centru pažnje bili su velikani iz sveta književnosti, likovne umetnosti, muzike, filma čija su dela sastavni deo svetske, nacionalne i lokalne kulturne baštine.

Kroz priču o životu, delima i zanimljivostima iz biografije velikana, učenici petog razreda su u igri „korak po korak“ odgonetali su ko se krije u prezentacijama o slavnim ličnostima. Tako su saznali ko je najveći genije renesanse, kakve su „bubice“ imali slavni kompozitori, koje knjige za decu je napisao jedan od najčitanijih književnika prve polovine 20. veka, ko je i kako stvorio najveću imperiju za proizvodnju animiranih filmova, ko je voleo da čita Dikensa i ostao upamćen kao najveći komičar prošlog veka, kako se zove svestrani umetnik koji je sa Nušićem osnovao prvo dečje pozorište u Srbiji , a rođen je u Knjaževcu.

U okviru programa „Sve je kultura“ osnovci su učili da koriste elektronski katalog i da se samostalno snalaze u bibliotečkom fondu.

Edukativno zabavni program „Sve je kultura“ okupio je u 9 susreta 85 učenika petog razreda knjaževačkih osnovnih škola.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara