Knjaževačke

Broj pregleda

RHMZ: Prete nova izlivanja reka

Na dvadesetak reka u Srbiji od sutra do 20. juna očekuje se porast vodostoja. Od utorka 18. juna moguća su i lokalna izlivanja, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

timok-knjazevac

Vodostaji će biti u porastu sa približavanjem granici upozoravajućih nivoa na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici i Ibru.

Slično se očekuje i u gornjem toku Zapadne Morave, na Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, na Nišavi i na Vlasini, navdeo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu, prenosi Tanjug.

Na vodotocima bujičnog karaktera ovih reka očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa pojavom lokalnih izlivanja tokom 18, 19. i 20. juna, dodaje se u upozorenju RHMZ-a.

U periodu od 17. do 20. juna očekuje se porast vodostaja na reci Bjelici do nivoa upozaravajućeg, saopšteno je iz Kabineta predsednika opštine Lučani.

Kako se navodi, kratkotrajni, nagli porast vodostaja sa opasnošću pojave lokalnih izlivanja očekuje se tokom 18,19. i 20. juna 2014. godine.

Za danas se ponegde prognoziraju nepogode s jakim pljuskom, gradom i vetrom.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara