Održana prva manifestacija “Dani dijaspore“

Broj pregleda

Manifestacija “Dani dijaspore“ promoviše turističku ponudu Opštine Knjaževac, komplementarne vrednosti, sakrivene elemente ponude, kojima se opština ponosi a koji nisu vidljivi turisti pri poseti.

Dani-Dijaspore

Počevši od 1. avgusta 2014. godine na obali Svrljiškog Timoka i u Spomen parku održana je prva po redu manifestacija “Dani dijaspore”, koja objedinjuje sve najbolje iz Knjaževca.

U atrijumu Spomen parka svoje radove izložili su slikari amateri, koji su na licu mesta slikali.

OSR “Beli Timok” i Lovačko udruženje Knjaževac održali su svoje promocije.

Prostor Spomen parka pretvoren je u sajmište na otvorenom, tj. na štandovima su proizvođači iz Knjaževca svoje proizvode (vino, med, suveniri itd.) ponudili posetiocima Manifestacije.

Gradom je prodefilovalo 14 oldtajmera iz Knjaževca u organizaciji Udruženja ljubitelja starovremenskih vozila Knjaževac.

Knjaževac ima 5 bleh orkestara od kojih najstariji postoji skoro 30 godina. Svi su višestruko nagrađivani, pa čak proglašavani za evropske i svetske prvake. Po prvi put nastupili su zajedno, u svom rodnom gradu, truba je sijala 01. avgusta pod noćnim svetlima Knjaževca. Dolinom Timoka pronosila se muzika u izvođenju knjaževačkih bleh orkestara: “Barka”, “Dar – mar”, “Timočani”, “Zlatne trube” i “Timočki veseljaci”.

Program Manifestacije upotpunila je revija večernjih haljina “Udruženja za negovanje tradicije Izvor”. Prvog dana Manifestacije održano je takmičenje u kategoriji “Najbolji prepržolj” – lokalni specijalitet sa roštilja.

U takmičenju su učestvovale knjaževačke kafedžije. Pobedu je odnela Pivnica “Milovanović”, u čijem prepržolju su posetioci uživali na licu mesta. Drugo mesto pripralo je Kafani “Sport” a treće mesto “Markovom konaku” d.o.o.

Na mini pič terenu održan je “Svetoilijski turnir u malom fudbalu”: 1. mesto osvojila je ekipa ” Kameni i bata” 2. mesto ekipa “Musketari” 3. mesto ekipa “Red star” Nagradu za fer plej osvojila ekipa “Svrljiška Topla”. Za najboljeg golmana proglašen je Bratislav Bogosavljević; za najboljeg srelca Aleksandar Minić; titulu najboljeg igrača poneo je Miloš Mihajlović.

Drugi deo Manifestacije koncipiran je kao promocija sportskih kapaciteta i ljudskih potencijala opštine Knjaževac.

Sve aktivnosti realizovane su na Bazenu “Banjica”, 02. avgusta. Svoju snagu prezentovao je “najjači Knjaževčavnin” Dalibor Ilijić, višestruki državni, svetski i evropski prvak u powerlifting – u.

Održana su takmičenja u Odbojci na pesku i Igrama bez granica. U “Odbojci na pesku” prvo mestpo osvojila je ekipa”Suncobac” iz Knjaževca, drugo mesto ekipa “Duća la plaja” iz Zaječara, treće mesto ekipa “Ozren” iz Sokobanje.

Prvo mesto u “Igrama bez granica” odnela je ekipa iz Knjaževca, drugo mesto ekipa Negotina, a treće mesto ekipa Zaječara. Mis Knjaževca za 2014. godinu je Ana Nikolić, prva pratilja Anđela Pavković, druga pratilja Ivana Minčić, Mis šarma Nevena Milojević, Mis fotogeničnesti Milena Nikolić.

TO KNJAŽEVAC

Povezano

Doživite bujnu raskoš ,,Šipurijade“: Festival Šipka u Novom Koritu

Održana završna manifestacija ,,Mi nismo nevidljivi“

23. MOLITVA POD MIDŽOROM – NA ĐURĐEVDAN 6. MAJA

LUKOVO: Otkazana osma Janijada

Letnji festivali će biti održani, ali po novim pravilima

Počeli ,,Dani Knjaževačke gimnazije“

VESTI IZ KATEGORIJE

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi

2 odgovora

  1. Labavo je to, drugari, ugledajte se malo na zaječarsku Gitarijadu i svrljišku Belmužijadu…tako se to radi!

  2. Ova varoš je jedna od najsiromašnijih u Srbiji i umesto da se štedi i ulaže u socijalne i društveno odgovorne projekte, pare građana se troše na nekakve fiks ideje, „pena parti“ Kaligula manifestacije, plato oko Doma kulture za 550 hiljada evra (koji se uzgred zida „ko Skadar na Bojani“)…i nikom ništa. Vlast se bahati, mladi odlaze, opozicije očajna, a lokalni vlastodržci prave spomenike „sebi za života“! KOME, BREEEE!!!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi