Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Otvaranje novog serijala emisije “Šljivik“ u Knjaževcu

U pripremi je nova, četvrta, sezona emisije “Šljivik“ koja se emituje na nacionalnoj televiziji RTS. U njoj se predstavljaju muzičke i igračke tradicije. Ove godine, otvaranje “Šljivika“ zakazano je za 13. septembar u Knjaževcu.

Sljivik-1

Ne tako davno, u vreme kada su naše bake i deke bili mladi, narodna pesma, svirka i igra, bili su sastavni deo svakodnevnog života. U važnim životnim trenucima, pri radu ili na zabavi, znalo se ko i šta peva, svira i igra.

Tragovi toga vremena zapisani su u našim genima, a samo pravi čuvari narodne baštine shvataju važnost misije očuvanja od zaborava kôdova kulture stanovništva sa ovih prostora. A naša misija je da im u tome pomognemo i prenesemo deo te baštine budućim generacijama.

Muzička i igračka tradicija, u novom serijalu, biće prikazana u Knjaževcu. Prijepolju, Topoli, Pančevu, Goraždevcu na Kosovu i Metohiji, Vukovaru, Beču, i Bijeljini.

Kroz čitav serijal i narodnu baštinu Srbije, Crne Gore i Republike Srpske ponovo će vas voditi glumački par – Jelena Jovičić i Aleksandar Srećković Kubura.

Očekuju vas brojni muzički gosti iz zemlje i regiona, a njih će, kao i vokalne soliste i svirače na narodnim instrumentima pratiti Narodni orkestar RTS-a pod upravom Vlade Panovića.

Termini audicije u Knjaževcu:

KNjAŽEVAC, 13. septembar, Dom kulture u 16 časova

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara