Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Nema više RTS takse za garaže i šupe

Po nalogu RTS, 24.778 kupaca električne energije koji imaju brojila u garažama biće oslobođeni plaćanja TV takse, saznaje „Blic”.

Foto: J. Ivanović / RAS Srbija
Foto: J. Ivanović / RAS Srbija

Tako će javni servis ostati bez mesečnih prihoda od 3.716.700 dinara jer su suprotno Zakonu o javnim medijskim servisima, pretplatu, umesto samo u stambenim jedinicama, zaračunavali i ljudima koji brojilo imaju i u garažama. Grešku su retroaktivno ispravili, pa je EPS vlasnicima garaža poslao ispravljene račune za električnu energiju za januar i februar bez stavke od 150 dinara. Onima koji su izmirili svoje obaveze martovski računi biće umanjeni za 300 dinara.

Ova dobra vest ima i svoje loše strane, jer sa izmenjenim računima nije stiglo objašnjenje, pa su neki revnosni građani ponovo platili i januarske i februarske račune. Naime, Natalija Krstić iz Beograda je dobila račun sa RTS taksom i račun bez takse i otišla i platila onaj s taksom.

– Penzioner sam i nisam znala da je to došao ispravljen račun, već sam mislila da je to novi namet i otišla i platila. EPS je morao da napiše neko obaveštenje da je račun ispravljen – kaže Krstićeva.

EPS: Stižu umanjeni računi

Ipak postoje i ljudi koji žive u garažama ili čiji stanovi se zbog bezobrazluka investitora vode kao takvi objekti, pa će i oni biti oslobođeni takse.

U EPS kažu da znaju da ima i takvih slučajeva, ali da su oni samo servis RTS u vezi s TV pretplatom.

– Kupcima će za preplaćeni iznos TV takse biće umanjeni računi za mart – kažu u EPS.

(Blic, S. Vukašinović)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara