Konkurs Evropskog PROGRES-a

Broj pregleda

U okviru programa Evropski PROGRES objavljen je prvi poziv za podršku projektima koji će biti realizovani u saradnji lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva a koji imaju za cilj ekonomsko osnaživanje ugroženih grupa u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji. Evropska unija i Vlada Švajcarske će podržati sa 46 miliona dinara realizaciju projekata u okviru Fonda za učešće građana.

Arhiva-CIF Bosilegrad EU PROGRES 2011

Svi projekti moraju da budu utemeljeni u opštinskim strategijama održivog razvoja i da doprinesu jednom od sledećih prioriteta:zapošljavanju, smanjenju siromaštva i povećanju uključenosti ranjivih grupa u društvo; promociji interkulturalnog dijaloga; podizanju svesti o problemima migracije i doprinosu smanjenju trgovine ljudima.

Za pojedinačne projekte koji su rezultat partnerstva između organizacija civilnog društva i lokalnih samouprava biće izdvojeno maksimalno 2,3 miliona dinara. Ukoliko su u partnerstvo uključene minimum dve organizacije i dve opštine, maksimalna vrednost podrške će biti do 4,6 miliona. Jedan od preduslova konkursa je da partnerske organizacije obezbede finansijski doprinos od najmanje 10% od vrednosti učešća donatora. Ukupna vrednost pojedinačnih projekata ne sme premašiti iznos od 4,6 miliona, odnosno 9,2 miliona dinara kad su uključene dve organizacije i dve opštine.

Prethodnih godina, u okviru EU PROGRESa, programa koji je prethodio Evropskom PROGRESu, uspešno je realizovano 66 sličnihprojekta u okviru dva poziva Fonda za učešće građana.

Za sredstva u okviru ovog poziva mogu da se prijave udruženja i organizacije koje imaju sedište u najmanje jednoj od 34 opštine koje su uključene u Evropski PROGRES. Projekti moraju biti sprovedeni u roku od maksimalno dvanaest a minimalno šest meseci, odnosno devet meseci za projekte sa dvostrukim partnerstvom. Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2014. godine, a prijavna dokumentacija i dodatne informacije su dostupne na veb adresi http://www.euprogres.org/konkursi.php?oblast=pozivi .

U program Evropski PROGRES su uključene sledeće 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Povezano

Ulice lipe i kestena u Knjaževcu

Odobrena sredstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština za 2022.

Jednostavno jedinstven – ,,Timacum Minus“

Knjaževcu od države 5,8 miliona dinara za izgradnju sekundarne mreže fekalne kanalizacije

Nova državna sredstva za opštinu Knjaževac

Potpisan ugovor vredan 120.000 švajcarskih franaka! EVO ŠTA DOBIJAJU MLADI

VESTI IZ KATEGORIJE

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole