Konstrukcija gola ubila dečaka

Broj pregleda

Sava Stevanović (12), učenik petog razreda knjaževačke Osnovne škole “Dimitrije Todorović – Kaplar“, preminuo je juče oko 18 sati na licu mesta u dvorištu Srednje tehničke škole kada se na njega obrušila metalna konstrukcija gola.

SS
Foto: Blic.rs

-Deca su igrala fudbal, a Sava je branio. Kada su dečaci prešli na suprotnu stranu betonskog igrališta, on se uhvatio za prečku gola i počeo da se ljulja. U jednom momentu je pao na leđa, a cela konstrukcija preko njega. Preminuo je na licu mesta – prenosi Blic.

Noćas smo u blizini Tehničke škole zatekli starije drugove ovog nesrećnog dečaka. Bili su preplašeni, u šoku, uznemireni. Samo koji sat ranije videli su Savu.

-On stanuje preko puta Tehničke škole, a u dvorište je došao da brani desetak minuta pre nego što je nastradao. Čuli smo vrisak dečaka koji su potrčali prema njemu, niko nije ni slutio da je Sava poginuo, mislili smo da je samo pao u nesvest! Ležao je na leđima, bio je krvav i videli smo da su mu ispali zubi – jedva kaže jedan učenik osmog razreda škole koju je pohađao i Sava.

Dečaci kažu da je Sava bio odličan drug, da je trenirao košarku, da je živeo sa majkom, očuhom i sestrom koja ima 15 godina i pohađa Tehničku školu, baš onu u čijem je dvorištu dečak nastradao.

-Sava nema tatu, poginuo je dok je on bio beba. Njegov otac je nastradao u saobraćajnoj nesreći sa traktorom. Sava je živeo sa majkom, sestrom i očuhom – kaže jedan od dečaka.

Tužilac Višeg suda naložio je obdukciju koja će se obaviti sutra.

Načelnik policije zakazao hitan sastanak direktora

Policija radi na utvrđivanju činjenica i odgovornosti, a direktorka Tehničke škole je bila na informativnom razgovoru vezano za bezbednost školskog dvorišta.
-Inicirao sam sastanak svih direktora srednjih i osnovnih škola četiri opštine Zaječarskog okruga sa temom Bezbednost dece u školama. Sastanak će se održati u utorak, a učestvovaće i predstavnici Centara za socijalni rad i lokalne samouprave. Već je bilo slučajeva teških povreda učenika kada su stative ili prečke golova padale preko njih – kazao nam je Goran Tomić, načelnik Policiske uprave Zaječar.

 (Blic; Knjazevacke novine)

Povezano

Svi su krivi za smrt malog Save!

Krivične prijave zbog neobezbeđenih golova

Mališana ubio ljudski nemar

VESTI IZ KATEGORIJE

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

3 odgovora

  1. Knjazevacka vlast milione trosi na nekakve nove gradske trgove i platoe oko Doma kulture, na fensi dogadjanja i slicne nepotrebne stvari. URAZUMITE SE LJUDI, SVAKI DINAR PORESKIH OBVEZNIKA TREBA USMERITI NA BEZBEDNOST DECE, I GRADJANA UOPSTE! Ovo je odgovornost svih odlucujucih faktora u gradu, od direktorke, predsednika opstine i svih ostalih. TRAGEDIJA!!!

  2. Putovao sam dosta po Evropi, video dosta parkova i igrališta i bukvalno nigde nisam video golove koji nisu bili fiksirani u zemlju. Ali dobro, neodgovornost i bahatost su naša odlika, nećemo sigurno da dozvolimo da nam menjaju identitet.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole