Broj pregleda

Humanitarna književna tribina „Zagrlimo život“

plakat_KT_KZUdruženje balkanskih umetnika iz Subotice, Dom kulture Knjaževac i Škola za osnovno muzičko obrazovanje „Predrag Milošević“ pozivaju građane Knjaževca i okoline da prisustvuju interaktivnoj i humanitarnoj književnoj tribini pod nazivom „Zagrlimo život“, koja će biti održana dana 20. novembra 2014. godine sa početkom u 18 časova u prostorijama Doma kulture Knjaževac.

Udruženje balkanskih umetnika (UBU) sa sedištem u Subotici, pokrenulo je samoinicijativni i samofinansirajući humanitarni program prod nazivom „ZAGRLIMO ŽIVOT!“ putem kojeg je izdalo dve štampane Međunarodne zbirke pesama i kratkih priča, i to:

– Međunarodna zbirka pesama i priča za decu „Zagrli život“

– Međunarodna zbirka pesama i priča „Tolerancijom umetnosti kroz kulturu“ ,

kao i jednu Međunarodnu zbirku pesama, priča i aforizama u elektronskom obliku pod nazivom „Goli život u umetnosti“

O knjigama će govoriti Dejan Hornik, potpredsednik UBU, kao jedan od priređivača i recezenata gore navedenih književnih tvorevina.

Kako je program humanitarnog karaktera, nastojimo da na književnim tribinama ponudimo posetiocima da kupe knjige po simboličnim cenama i to :

– Zagrli život – 400 Dinara

– Tolerancijom umetnosti kroz kulturu – 300 Dinara

Sredstva sakupljena prodajom ovih knjiga namenjena su lečenju dece koja boluju od karcinoma bilo kog oblika.

Na književnoj tribini posetiocima predstaviće se autori i autorke iz Knjaževca, Zaječara, Niša, Leskovca, Vranja, Pirota i drugih mesta istočne i južne Srbije.

Ciljna grupa ove književne tribine jesu učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Knjaževac, kao i svi ljubitelji pisane reči.

Pozivamo Vas da posetite našu književnu tribinu u što većem broju, kako bi smo zajedničkim snagama pomogli deci koja boluju od bilo kojih vidova karcinoma, ali i radili na unapređenju savremenog kulturnog stvaralaštva.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE