Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Povodom mera štednje ogalsile se knjaževačke demokrate

Pročitajte u celosti izjavu Dragana Mančića, potpredsednika OO DS Knjaževac.

Foto-video
Dragan Mančić

Za Demokratsku stranku je neprihvatljivo kao mera štednje koju sporvodi gospodin Aleksandar Vučić sa svojom Vladom, da direktan udar bude na penzionere naše Srbije, izjavio je na konferenciji za novinare Dragan Mančić, potpredsednik OO DS, i dodao da je ovo krajnji vrhunac koji Aleksandar Vučić primenjuje.

U nastavku konferencije Mančić dodaje da Zakonom o privremenom uređivanju penzija predvdeo takve mere da će one uštedeti nešto više od 350 miliona evra, a to je zasigurno manje nego što je Jorgovanka Tabaković vodeći Narodnu banku napravila kao gubitak u ovoj instituciji. Ova Vlada uvela je solidarni porez kojim je direktno udarila na lekare, na rudare, na prosvetne radnike, profesore, ukidanjem solidarnog poreza uvećaće se zarade onim visokim funkcionerima koji već imaju poprilično visoka primanja, odnosno preko 130 000 dinara na mesečnom nivou.

Demokratska stranka se ne protivi merama štednje, ali ovo čak i ne smatramo nikakvim merama štednje, dakle vi danas imate situaciju u državi, da se država kao takva, država koju vodi Vlada RS sa Aleksandrom Vučićem, svakog dana više zadužuje . Država svakoga dana sve više troši, povećava plate onima koji imaju već poprilično visoka primanja, subvencioniše javna preduzeća, čak uvećava subvencije, a udara na penzionere smanjenjem njihovih već ionako skromnih primanja.

Apelujem na sve Knjaževčane da svojim potpisom podrže peticiju Demokratske stranke za ukidanje Zakona. Prikupljanje potpisa počinjemo u subotu, 15. novembra, u centru grada, a nastavljamo svakog radnog dana u prostorijama Demokratske stranke od 9 do 13 časova.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara