Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Marijana Milosavljević zamalo ostala bez plate posle donacije bubrega!

Kolegenici je spasla život, a RFZO joj nije uplatio novac za bolovanje. Juče su saopštili da će joj nadoknaditi zaradu.

Heroj Srbije
Heroj Srbije

Marijana Milosavljević, novinarka koja je svojoj koleginici Ivani Janković spasla život donirajući joj bubreg, ostala je prethodnog meseca bez plate jer joj Republički fond za zdravstveno osiguranje nije uplatio finansijska sredstva koja su joj pripadala dok je na bolovanju.

Nakon što je Marijana o tome progovorila u medijima, iz RFZO su saopštili da će dobiti mesečnu platu u iznosu od 100 odsto, kao što po zakonu i sleduje svima koji odsustvuju s posla usled doniranja organa.

Kasnio zahtev

– Republički fond za zdravstveno osiguranje isplatiće Marijani Milosavljević bolovanje u punom iznosu od 100 odsto. Podsećamo da mi isplaćujemo bolovanja dobrovoljnim davaocima tkiva i organa od prvog dana sprečenosti za rad. Da bi RFZO bio u mogućnosti da isplati naknadu za bolovanje, poslodavac je dužan da dostavi svu predviđenu dokumentaciju, što u ovom slučaju Agencija za borbu protiv korupcije nije na vreme učinila – kažu iz RFZO i dodaju da su zahtev za isplatu bolovanja dobili tek u utorak 18. novembra.

Nule na računu

Marijana Milosavljević juče nije bila raspoložena da priča, a prethodnih dana je rekla da joj je od svega najteže palo kad je videla nule na svom računu. Podsetimo, zahvaljujući njoj, Ivana Janković uspešno je operisana u Turskoj.

Info: Kurir

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara