Broj pregleda

Akcija „Hour of code“

Tehnička škola Knjaževac jedna je od 132 škole iz Srbije koje su, do danas, uzele učešće u globalnoj akciji pod nazivom „Hour of code“ (Sat programiranja).

skola

Na javnom času predmeta Računari i programiranje, učenici odeljenja III3, obrazovnog profila mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, uz pomoć svojih nastavnika Gerov Gorana i Kostić Miomira, „ugostili“ su učenike odeljenja II1, obrazovnog profila arhitektonski tehničar-ogled i deo učenika odeljenja II4, obrazovnog profila turistički tehničar, i pokušali da ih, uz pomoć tutorijala koje su organizatori pripremili i uz primer programa iz nastave, upoznaju sa osnovama programiranja.

Inače, „Sat programiranja“ je globalna kampanja koju organizuje neprofitna organizacija Code.org u okviru globalnog događaja koji nosi naziv “Nedelja programiranja” (Computer Science Education Week), čiji je cilj da se demistifikuje pojam programiranja i pokaže kako svako bez obzira na pol ili godine može da nauči osnove programiranja.

“Sat programiranja” se održava od 8. do 14. decembra 2014. godine u preko 180 zemalja širom sveta, a ovu akciju podržavaju najveće svetske kompanije kao što su Google, Facebook, Amazon, microsoft i druge.

0 Responses

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE