Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Novac za informisanje otišao u Zaječar, Niš i Beograd

Opštinsko veće opštine Knjaževac danas je konačno donelo rešenje o izboru projekata u oblasti javnog informisanja za mesece novembar i decembar 2014. godine, a koji se finansiraju iz budžeta opštine Knjaževac.

novinari

Knjaževački vlastodršci su odlučili da novac svih poreskih obaveznika preraspodele po najmanje knjaževačkim medijima. Sredstva su dobila četiri medijske kuće iz Zaječara, dve iz Niša, jedna iz Beograda i dva iz Knjaževca.

Članovi Komisije za sprovođenje javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Knjaževac u oblasti javnog informisanja, a radi ostarivanja javnog interesa u 2014. godini (novembar – decembar) bili su: predsednik komisije Mišo Vujović (direktor i glavni urednik „Nacionalne revije“), http://www.nacionalnarevija.com/redakcija.html i članovi: Slađana Milutinović, projekt menadžer u NVO „Timočki klub“ i Lidija Ivanović, portparol JP „Stara Planina“ i odbornik URS-a u aktuelnom sazivu SO Knjaževac.

Zanimljivo je da na konkursu nije prošao veoma aktivan knjaževački medij “Knjaževačke vesti“, kao i “Knjaževačke novine“ – onlajn izdanje čiji su dopisnici i novinari Knjaževčani, takođe i jedini pisani list “Nove Knjaževačke Novine“ čije je uredništvo smešteno u Boru.

ODOBRENA SREDSTVA:

1. Knjaževacinfo – budite u toku – DOO East Star Group – 270.000 dinara
2. “Timočka televizija“ iz Zaječara – 200.000 dinara
3. Radio televiziji „Bella amie“ iz Niša – 200.000 dinara
4. “ZA Media“ iz Zaječara – 80.000 dinara
5. TV “Istok“ iz Zaječara – 80.000 dinara
6. DOO „RTV M“ Knjaževac – 50.000 dinara
7. “Kopernikus cable network“ Niš – 50.000 dinara
8. “Beta press“ Beograd – 30.000 dinara
9. “Studio 101“ Zaječar – 30.000 dinara 

Na kraju, komisijin rad odobrio je i potpisom potvrdio aktuelni predsednik knjaževačke opštine Milan Đokić (URS).

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara