Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Italijani zainteresovani za organsku proizvodnju

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je jedan od najvećih italijanskih proizvođača organske hrane pokazao veliku zainteresovanost za inteziviranje u organsku proizvodnju na istoku i jugoistoku naše zemlje.

390764 organska proizvodnja ap hfOna je rekla da je danas na marginama Evro-mediteranske konferencije ministara poljoprivrede koja se održava u Palermu razgovarala sa italijanskim ministrom poljoprivrede i predsedavajućim Saveta ministara poljoprivrede EU Mauricijom Martinom, a da je tom prilikom konstatovano da postoji obostrani interes za dodatno inteziviranje saradnje u oblasti agrara.
Navodeći da Italija predstavlja jednog od najvažnijeg i najvećeg spoljnotrgovinskog partnera naše zemlje, ministarka je navela da je na sastanku istaknut značaj i pohvaljena dosadašnja saradnja Vlade Srbije sa kompanijom Ferero.

Podsetila je da je kompanija Ferero jedna od najvećih i najpoznatijih italijanskih kompanija koja namera da realizuje svoj investicioni projekat u Srbije kroz podizanja velikih zasada lešnika u regionima sa pogodnim agroklimatskim uslovima, primenu modernih agrotehničkih mera i upravljanja tehnologijom proizvodnje.

To će svakako imati značajno pozitivan uticaj na zapošljavanje lokalnog stanovništva naručito u nerazvijenim područjima zemlje, istakla je Bošković.

Na sastanku je, takođe, bilo reči o italijanskim modelima za razvoj organske proizvodnje koji su dali odlične rezultate u praksi.

“Ovo je prilika da vam saopštim da je jedan od najvećih italijanskih proizvođača organske hrane pokazao veliku zainteresovanost za inteziviranje u organsku proizvodnju na istoku i jugoistiku naše zemlje. To je za nas posebno značajno jer se radi o investicijama u poljoprivredi, a u najnerazvijenijim delovima zemlje“, zaključila je Bošković.

(Blic)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara