Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Predstavljen NPS u Beogradu

„Narodni pokret Srbije ne pristaje na samo jedno mišljenje i samo jednu partiju, jer to nije dobro za Srbiju. Jaka ekonomija, nova radna mesta, profesionalizacija, uređeno društvo, borba protiv korupcije, evropski ekonomski prostor – danas se ciljevi skoro ne razlikuju ni među partijama, ni među zemljama. Razlikujemo se u načinu, putu kojim idemo do postavljenih ciljeva. Put kojim danas ide Srbija ne vodi do cilja“, rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić na Svečanoj Skupštini NPS, održanoj danas u Sava Centru, kojoj je prisustvovao i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

DSC_0162

Narodni pokret Srbije zvanično je formiran krajem januara, njegov osnivač je aktuelni predsednik Opštine Trstenik i nekadašnji funkcioner URS Miroslav Aleksić.

Pored njega, “perjanica” ovog pokreta, koji će se, kako kažu osnivači, zalagati za promenu obrazovanog sistema, za prilagođavanje potrebama privrede javnog i privatnog sektora, je i Branislav Jovanović.

Inače, na svečanoj skupštini je pored Jovanovića viđen i predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić, kao i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, ali i poznati glumac i režiser Radoš Bajić.

Zasada nije poznato ko je od njih sve učestvovao u formiranju nove stranke, jer je iz NPS saopšteno da su sednici prisustvovali i gosti.

Podsetimo, formiranje ove stranke započeto je još juna prošle godine, a prvobitni naziv bio je Narodna stranka Srbije, dok se kao glavni inicijator za njeno stvaranje pominjala Verica Kalanović, visoka funkcionerka URS, takođe rodom iz Trstenika odakle je i predsednik NPS Miroljub Aleksić, prenose “Južne vesti“.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada