Podsetnik: Šta je Boris Tadić rekao 2012.godine u Knjaževcu

Broj pregleda

Podsećamo da je kandidat za predsednika Srbije 2012. godine – tadašnji lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je u Knjaževcu da je moto predstojećih opštih izbora u Srbiji — „ne dozvoliti promenu na gore“.

dsBoris Tadić je u razgovoru sa građanima Knjaževca rekao da bi Srbija, u suprotnom, ostala „nedovršena kuća“, neizvesne budućnosti.

Srbija, dodao je on, može da se promeni i da snažno krene napred u relativno kratkom vremenu ukoliko nastave da je vode političke snage koje su je vodile do sada.

„Evropska unija je cilj koji treba da postignemo u formalnom smislu. Ali, pre nego što do toga dođemo, moramo da promenimo sadržaj života, da izgradimo puteve, da 70 odsto građana Srbije bude u blizini mreže autoputeva, da podignemo pruge da budu efikasne. Ne trebaju nam pruge za 400 kilometara na čas, nama je dovoljna brzina od 160 kilometara na čas i to je ekonomski opravdano i svi će koristiti Srbiju za transport, a to će stvarati nova radna mesta“, rekao je Tadić.

On je podvukao da su garancija za ova obećanja već završeni mostovi i putevi, interesovanje stranih investitora, kao i kandidatura koju je zemlja dobila od EU.

„Kandidatura je garancija i sertifikat, odnosno znak da smo na dobrom putu. Ne bismo dobili taj status da ga nismo zaslužili, jer su uslovi sada strožiji nego ikada za bilo koju zemlju u prošlosti“, poručio je Tadić ističući da se zbog toga ne sme stati.

Boris Tadić je apelovao na građane da ne dozvole „da kormilo preuzmu ljudi koji ne znaju da upravljaju prevoznim sredstvom koje se zove ‘Srbija u budućnosti'“.

Kako je objasnio, on insistira na ekonomskim temama u kampanji zato što će bolji start imati sve one zemlje koje se pripremaju za „dan posle ekonomske krize“.

„Ogromna je prednost onih koji se pripremaju za dan posle krize, koji vrše uštede gde god je to moguće, koji podstiču mala i srednja preduzeća, koji dovode investitore“, objasnio je kandidat za predsednika Srbije.

Izbori su, prema njegovim rečima, „dan kada određujemo kako ćemo dalje i ko smo. Da li ćemo biti vredan i radan narod, ili narod koji će samo da se žali zbog nedaća koje su nas zadesile“.

„Mi odlučujemo o tome i nema žalbe na neku nebesku silu“, podvukao je lider Demokratske stranke.

„Ukoliko nastavimo ovim putem i ne stanemo, uveren sam da ćemo za relativno kratko vreme, ne odmah, već nakon izlaska čitavog sveta iz ekonomske krize, moći da postignemo visoku stopu rasta i nivo zapošljavanja“, rekao je Boris Tadić koji je posetu Knjaževcu završio susretom sa sportistima ovog grada.

Izvor: DS i Tanjug

Povezano

Knjaževačke demokrate odale poštu Zoranu Đinđiću

Potukli se odbornik i većnik u Knjaževcu?

Istaknuti član DS-a ustvari član SNS-a? (FOTO)

Knjaževački DS u rasulu?! Članovi masovno prelaze u SNS???

Knjaževačke demokrate za predsednika OO DS Knjaževac izabrale ponovo Mančića

Tadić: SDS podržao kandidaturu Vuka Jeremića

VESTI IZ KATEGORIJE

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja

3 odgovora

  1. Stigli su da manipulišu i decom… Svaka im čast… Umalo da zaboravim da čestitam Dr Rakiću izbor na direktorsko mesto… Čujem da se haos u bolnici širi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja