Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Auto-škole: od jula polaganje testova na računarima

Gotovo je sa papirima. MUP u saradnji sa eUpravom završava izradu Informacionog sistema osposobljavanja kandidate za vozače. Osnovni cilj ovog sistema, koji je napravljen uz veliku pomoć eUprave je da se kroz njegovu primenu sagledaju svi podaci o osposobljavanju kandidata za vozače, odnosno da se kontrolišu sve faze osposobljavanja kandidata.

auti Primenom ovog sistema između ostalog završava se era pismenog polaganja testova, već će se teorijski deo vozačkog ispita polagati na računaru, a u velikoj meri će se stati na put mogućim zloupotrebama.
Ako se bude po planu novi sistem počeće da se primenjuje od prvog jula.

Naravno, postoji mogućnost malog odlaganja, s obzirom da je reč o veoma kompleksnom sistemu.
Sistem će se primenjivati samo za one koji prvi put upisuju vožnju. Ako je kandidat počeo obuku pre početka primene novog sistema, auto-škole će morati da unesu podatke za faze koje je kandidat stekao do početka primene sistema. Ono što je jako važno da sistem neće omogućiti polaganje teorijskom delu ispita kandidatu koji nije odslušao sve časove teorije.

O ovoj temi i detaljima vezanim za teorijsku i praktičnu obuku, kao i teorijski i praktični ispit i samu kontorlu auto-škola, opširnije možete pročitati u novom, 110. broju magazina „Auto Bild“, koji se nalazi u prodaji sa specijalnom akcijom „2 u 1“. Naime, uz novi broj najtiražnijeg automobilskog magazina u regionu stiže na poklon novo izdanje specijalizovanog magazina sa auto-foto oglasima „Moj auto“, čime se čitaocima, za cenu od 99 dinara, nudi kompletan uvid u najnovije svetske automobilske trendove, uz najširu moguću sliku o tržištu polovnih automobila u Srbiji.

(Izvor: Moj auto)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada