Broj pregleda

Pošta će širiti posao i primati nove radnike

Pošta Srbije će u narednom periodu proširiti svoje poslove i upošljavati nove radnike, izjavio je danas direktor Milan Krkobabić navodeći da to javno preduzeće već sada obavlja četiri puta više finansijskih transakcija nego sve poslovne banke u zemlji.

613612 milan krkobabic220713ras foto djordje kojadinovic15 f – Ne primamo nove ljude da bi ih tek tako zaposlili. Mi nemamo nešto više već nešto manje ljudi, sada smo pali ispod 15.000 radnika. U Pošti se nije povećao broj radnika, jer pokušavamo da budemo maksimalno efikasni, ali tamo gde treba da primimo nove ljude – primićemo i uopšte se toga ne bojim –  rekao je Krkobabić novinarima nakon otvaranja nove pošte u beogradskom naselju Stepa Stepanović.

Krkobabić je kazao da Pošta gde god se formiraju nova naselja kupuje poslovni prostor i otvara nove pošte.

– U Srbiji nema viška radnika već manjka posla, jer i ovo što radi to je šaka jada, pa jer i to malo da otpusimo, daj da im nadjemo posao. Mi se ovde trudimo da im nadjemo posao, uskoro ćemo raditi i menjačke poslove u Pošti, poslove posredovanja u osiguranju i još neke poslove –  kazao je Krkobabić.

On je naveo da u Srbiji ima 1.600 pošta, 4.500 šaltera, ali da opet ima redova, jer su pošte najjeftinije i dodao da Pošta mesečno ima 20 miliona klijenata.

– Isplati se gradjanima da čekaju, jer će platiti tri puta manje. Zaista smo efikasni i jeftini. Borimo se za nove poslove i da zaradimo. Poslovne banke, izgleda da je takva situacija, konstatuju da im Srbija nije više tako interesantna. Ne mogu da zarade toliko koliko su zaradjivale, pa polako odlaze –  istakao je Krkobabić.

Izvor: Blic

0 Comments

  • Toliko ste efikasni da vam se pošta u Knjaževcu renovira skoro tri meseca. U redovima se mučimo bez vazduha i u „mirisu“ znoja onih ispred i onih iza u redu. A vidi se da su i šalterski radnici u problemu oni tu ipak treba da rade čitavu smenu, a mi čekamo 10-15 minuta. Hajde direktore pokaži se!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE