Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Opština Knjaževac, organizuje akciju suzbijanja krpelja. Zavod za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju će dana 23.06.2015.god. ( utorak) obaviti prvi tretman suzbijanja krpelja na teritoriji grada. Suzbijanje krpelja obaviće se od 10 do 16 časova, i vršiće se uređajima IGEBA u 15 HDM i motornim leđnim prskalicama. Da bi se ovaj tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice pozivaju se građani da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava. Tretmanom će biti obuhvaćene sledeće površine:
dddprometCentralni gradski park, Sredorek, Park – 88 stabala, „Spomen park“, zelene površine sa dečjim igračkama (kod bolnice, kod Centra za socijalni rad, kod „Malog predaha“, na „Boševu“), okolni prostor sportskog terena u Džervinovom naselju, Vojne bašte, igralište kod Kamiondžije 2, zelene površine u OŠ „Dubrava“, zelene površine u dvorištima predškolskih ustanova („Crvenkapa“, „Naša radost“, „Snežana“, „Kolibri“ i Minićevu), na Banjici – zelene površine, okolni prostor bazena, Baranica izletište, Dom za vaspitavanje mladeži i izletište jevik, Zelene površine „Kula“ i drugim površinama utvrđenim direktnim monitoringom na terenu do ukupne površine.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom Aqua K-Othri na bazi deltametrina. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje. Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Zavodu za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju, EKOSAN, BEOGRAD, TEL.011-2690-695.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada